Vid Bysjöns strand

Gemensam projektblogg för Bysjöstrands ekoby

Informationsträff i Understenshöjden

Av: Thomas Fröbel
Postat under: Aktiviteter
18 February, 2020
I skrivande stund ligger snö och isar på Bysjön i Dalarna, även om vintern i denna tid av klimatförändringar varit ovanligt snöfattig, även här. Vid den östra stranden av Bysjön, det är där vi bygger vår ekoby, som följaktligen fått namnet Bysjöstrand. Vi bygger en ekoby därför att tiderna förändras och vi behöver börja leva annorlunda. Den 20 mars bjuder vi in alla intresserade i Stockholmsområdet att deltaga på en informationsträff om Bysjöstrand Ekoby.

“Ställ om. Växla ner. Flytta hem.”

I skrivande stund ligger snö och isar på Bysjön i Dalarna, även om vintern i denna tid av klimatförändringar varit ovanligt snöfattig, även här.
Vid den östra stranden av Bysjön, det är där vi bygger vår ekoby, som följaktligen fått namnet Bysjöstrand.

Vi bygger en ekoby därför att tiderna förändras och vi behöver börja leva annorlunda: så att vi både kan minska vår resursanvändning, klara av klimatförändringarna och samtidigt få en ökad livskvalitet. Bysjöstrand handlar om gemenskap och frihet, natur och kultur, egen och gemensam odling, djur och mat, cirkulära avloppslösningar, friskt vatten, plats och tid för barn och familj. Hälsa, hållbarhet och resiliens. Så ser alternativet ut till den malande maskinen som förbrukar ekosystem, människor och resurser.

Under den här dagen kan du höra mer om hur det är att leva i en ekoby, vad det innebär att bo i Grangärdetrakten, hur det går till att bygga sitt eget ekohus eller gå samman med andra i en byggemenskap och vad det finns för andra vägar till att bo i Bysjöstrand. Vi berättar om andelsjordbruket i Grangärde och arkitekterna finns på plats för att skissa på bostäder direkt. Vi ses!

Vi inbjuder alla intresserade att deltaga på informationsträffen om Bysjöstrand Ekoby, som kommer att genomföras i Understenshöjdens ekoby, Nacka, den 20 mars 2020.

Under eftermiddagen kommer ni att få tar del av:

  • hur det är att leva i en ekoby
  • vad det innebär att bo i Grangärdetrakten
  • hur det går till att bygga sitt eget ekohus
  • att gå samman med andra i en byggemenskap
  • vad finns det för andra vägar till att bo i Bysjöstrand
Adress:
BRF Understenshöjden
Understensvägen 67
121 53 JOHANNESHOV
Understenshöjden kl. 14.30-22.00 den 20 mars
Anmälan till Lisa Fröbel enligt bifogad inbjudan.

->>Inbjudan och program 20 mars 2020<<-