Vid Bysjöns strand

Gemensam projektblogg för Bysjöstrands ekoby

Bysjöstrand Ekoby träff

Av: Lisa Fröbel
Postat under: Aktiviteter | Nyheter
21 October, 2020

Nu samlas Vi! I dessa tider har detta en mycket laddad betydelse.
Vi som vill förverkliga och börja bygget av Bysjöstrand Ekoby måste nu hitta konkreta former för att också kunna träffas. Därför genomför vi nu träffen den 21-22 november i Grangärde – Bysjöstrand och Nyhammar. Vi har Covid-19 anpassat hela vårat program och formerna för helgen.

Vi vänder oss till Alla Er som visat intresse för Bysjöstrand Ekoby på olika sätt. Ni ska känna Er varmt välkomna denna helg.
Vi arbetar på ett detaljerat program, där vi vill ge Er så mycket tid som möjligt; – lära känna varandra, utbyta tankar och idéer, inspireras och få svar på frågor. 

Vänligen ta del av informationen härintill, där kan ni också anmäla er. Det detaljerade programmet skickas till er efter anmälan. 

Helgen välkomnar stora som små, vi kommer att anpassa programmet när vi ser vilka som anmält sig. 

För frågor vg. kontakta Lisa så kan jag ge mer info om vår helg i november. 

Varmt välkomna till träffen för alla Er som har anmält intresse av att tillsammans förverkliga Bysjöstrand Ekoby!

NÄR? Lördag 21 nov kl. 12.00 – söndag 22 nov kl. 14:30 eller 16.00, ”lunch till eftermiddagsfika”.

VAR? Olika platser i Grangärdebygden.

ANMÄLAN? Anmälan görs via denna länk. Begränsat antal deltagare, först till kvarn! Vid frågor, vänligen kontakta Lisa Fröbel (lisa@4eu.se / 070-336 02 22). Sista datum för anmälan är 18 november.

PRIS? Deltagarna bekostar resa och eventuellt logi.

LOGI? Alternativ 1: Logi bekostas och bokas på egen hand (förslagsvis på Grangärde Gästis (http://www.grangardegastis.se/). Alternativ 2: Enklare, kostnadsfri inkvartering hos Grangärdebor i mån av plats, intresse anges i anmälan.

MAT? Luncher och middag sker inom ramen för det gemensamma programmet. Eventuell specialkost anges i anmälan.

PROGRAM? Inför träffen kommer ett detaljerat program, samt material som vi gärna vill att ni tar del av innan vi ses, att skickas ut till anmälda intressenter.

RESOR? Deltagare tar sig på egen hand till Grangärdebygden.
Notera att busstrafik mellan Ludvika och Nyhammar är begränsad på helger. Buss 294 avgår kl 11:45 och är framme i 12:37 vid Nyhammar bruket. Eventuellt kan vi anordna hämtning i Ludvika och Borlänge, beroende på hur många som behöver skjuts. De som är intresserade av att samåka i bil anger detta i anmälan, så sätter vi er i kontakt med varandra.
I Grangärde kommer det att finnas bilar för transport mellan de olika platserna.

COVID-19: Vi planerar genomförandet av helgen i enlighet med de riktlinjer som gäller kring Covid-19. Detta innebär bland annat att vi måste ta in anmälningar i förväg och hålla oss till maxantal på 50 deltagare (i nuläget).

VARFÖR? Träffen har tre centrala syften:

  • Bygga relationer: Erbjuda möjlighet för alla intressenter att lära känna varandra, ha kul tillsammans och samtala om gemensamma visioner för ekobyn.
  • Se platsen och få information: Besök och rundvandring på platsen för ekobyn och kännedom om Grangärdebygden. Få den senaste informationen om var vi befinner oss i processen.
  • Ta nästa steg i byggprocessen: Samtala om egna och gemensamma boende önskemål och hur de kan förverkligas.

 

VÄLKOMNA MED ER ANMÄLAN!