Vid Bysjöns strand

Gemensam projektblogg för Bysjöstrands ekoby

Bysjöstrand Ekoby deltar i projektet BYGATAN

Av: Lisa Fröbel
Postat under: Nyheter
26 November, 2021
Vi är tre byar: Andreastorpets Vänboende, Bysjöstrand Ekoby och Röstånga R:ekoby, som under två år får möjlighet att jobba, lära och utveckla våra olika byggprojekt ihop med stöd av innovationsmyndighet Vinnova. Genom Föreningen för Byggemenskaper, som kommer att ansvara för utvecklingsarbetet och nationell och internationell spridning, kommer projektet att bl.a. arbeta med gestaltad livsmiljö och […]

Vi är tre byar: Andreastorpets Vänboende, Bysjöstrand Ekoby och Röstånga R:ekoby, som under två år får möjlighet att jobba, lära och utveckla våra olika byggprojekt ihop med stöd av innovationsmyndighet Vinnova. Genom Föreningen för Byggemenskaper, som kommer att ansvara för utvecklingsarbetet och nationell och internationell spridning, kommer projektet att bl.a. arbeta med gestaltad livsmiljö och det europeiska Bauhaus konceptet.  Vi startar omgående genom att delta aktivt i konferensen Socialt Byggande i Floda, Göteborg i november. Därefter kommer vi att kunna jobba ihop till och med oktober 2023.

I senaste numret av Tidningen ”Bo Tillsammans” ger vi en beskrivning över projektet och hur vi tänkt att vi ska jobba tillsammans den kommande åren. Läs gärna hela artikeln genom att ladda ner tidningen Botillsammans nr. 60.

Vi kommer löpande att återge arbetet i projektet på vår hemsida, men också genom publiceringar på Föreningen för Byggemenskapers hemsida.

 

Hoppas ni vil följa vårt arbete.