Vid Bysjöns strand

Gemensam projektblogg för Bysjöstrands ekoby

Lyx i Livet med skogens skördar & närodlat.

Av: Lisa Fröbel
Postat under: Bloggtankar
22 August, 2020


Nu är det skördetider, jag njuter av trädgårdens leverans av salladssorter, potatis, kål i olika former, squash, hallon och självfallet vackra tomater. Skogen bjuder i år på stora mängder blåbär och jag kommer ofta hem med svampkorgen fylld, nu väntas snart lingontider och samtidigt ska äpplena tas om hand. Att kunna få bo så här och leva med och nära naturen – följa årstider och kunna röra sig fritt utomhus utan att hela tiden se skyltar med ”håll avstånd” – känns som en lyx i livet.
Samtidigt blir vi nu snabbt fler och fler som vill och väljer denna livsstil. Men ännu finns inte möjligheterna för många.
Att i dessa tider förverkliga visionen om Bysjöstrands Ekoby, med mångfalder av boende, en livsstil som följer naturen och boendeformer som passar många – är verkligen idag mycket efterfrågat och intresserar en stor mängd familjer och individer.
Vi fortsätter nu det planerade genomförandet av Bysjöstrands Ekoby.
Vi arbetar med att färdigställa underlag för att kommunen ska kunna anta den reviderade detaljplanen. Vi vill starta samarbete med forskare och studenter, att följa vårat arbete och bygga en social boendemiljö. Vi vill starta Byggemenskaper för de som vill gå ihop och bygga själva – vi vill göra så mycket!
Inom kort startas gallring av skogen – mer om detta kommer i senare inlägg. I augusti/september sker intervjuer av anmälda intressenter för att mer i detalj bygga fram kunskap om intressenternas önskemål, livsbehov och drömmar.
Vi är ett år försenade på grund av den gångna sommarens inaktivitet – detta vill vi nu försäkra oss om att det inte blir en längre fördröjning.
Kontakta mig gärna så kan jag än bättre beskriva tänkta planer och nästa steg i vårat planerade genomförande.

//Lisa